Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

bouw mee

Bouw mee...

Natuurlijk kun je ook samen met ons werken aan een meer sociale en rechtvaardige samenleving. Er zijn verschillende mogelijkheden van het ‘meebouwen’ met Solidair Groningen & Drenthe, namelijk:

Eigen initiatief en op zoek naar financiering
Je hebt een goed idee en dat wil je zelf uitvoeren. Misschien heb je daarvoor een financiële bijdrage nodig. Kijk dan eens onder het blok ‘geloven op maandagfonds’ voor eventuele mogelijkheden.

Ideeënbak
Het inbrengen van goede ideeën om te bouwen aan een meer sociale en rechtvaardige samenleving. Misschien kom je in het dagelijkse leven onrecht tegen, of zie je dat er mensen buiten de boot vallen. Je wilt daar wel iets aan doen, maar hebt daar niet de middelen voor. Je kunt dit signaal doorgeven aan Solidair Groningen & Drenthe, zodat wij kunnen kijken of we hierin iets kunnen betekenen. Eventueel samen met jou.

Als vrijwilliger, werkervaringsplaats of stageplaats binnen één van onze projecten
In al onze projecten zijn we bijna altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Onze projecten bevinden zich op verschillende locaties in Groningen & Drenthe en gaan over verschillende doelgroepen. Kijk eens onder projecten om te zien of er iets voor je tussen staat. Mocht dit het geval zijn, dan kun je altijd eens vrijblijvend contact met ons opnemen.

Als vrijwilliger, werkervaringsplaats of stageplaats binnen Solidair Groningen & Drenthe
Op deze plaats ben je niet gebonden aan één project, maar help je mee om de doelstellingen van Solidair Groningen & Drenthe te verwezenlijken. Denk hierbij aan communicatie, projectontwikkeling, administratie, onderzoek etc. etc. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Deelname aan de beleidsgroep
Solidair Groningen & Drenthe heeft een beleidsgroep. Deze beleidsgroep bestaat uit een aantal personen uit Groningen & Drenthe die mee willen denken over maatschappelijke en diaconale vraagstukken. Over onrechtvaardige verhoudingen of over plaatsen waar mensen buiten de boot dreigen te vallen. Deze beleidsgroep komt enkele keren per jaar samen met de medewerkers van Solidair Groningen & Drenthe en zij stippelen samen het beleid uit voor de komende periode. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Bestuursfunctie
Binnen Solidair Groningen & Drenthe is een bestuursfunctie vrij. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Donateur
Solidair Groningen & Drenthe is een onafhankelijke stichting en maakt geen aanspraak op vaste financiële stromen. Toch zijn er voor haar werkzaamheden financiële middelen noodzakelijk. We werken in projecten samen met verschillende fondsen, maar soms is er meer geld voor een project nodig of moet er voor een bepaald project onderzoek gedaan worden voordat het een project is. Hier is geld voor nodig. Wanneer je ons werk wilt steunen, kun je daarom ook een donatie doen. Mocht deze donatie voor een specifiek project zijn, gelieve dit project bij de donatie te vermelden. Je kunt je gift overmaken op rekeningnummer NL04 ABNA 0442 6451 47, ten name van 'Solidair Groningen en Drenthe' te Borger.


Wij zijn een ANBI organisatie

Belangrijk om te weten: de Belastingdienst heeft Solidair Groningen & Drenthe aangewezen en geregistreerd als een ANBI: een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat je als donateur gebruik kunt maken van belastingvoordeel.
Voor meer informatie www.anbi.nl  of www.belastingdienst.nl 

 

 

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD