Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

Kanskaarten (armoedeproject)

kanskaartDe Kanskaart is een kaart met alle landelijke en gemeentelijke voorzieningen. Het doel van dit project is om mensen dicht bij huis, dus thuis, te informeren en te ondersteunen bij inkomensondersteunende voorzieningen.
Professionals en vrijwilligers komen niet altijd in contact met mensen in armoede, ook omdat mensen zich vaak schamen. Daarnaast blijken mensen vaak niet te weten welke voorzieningen er zijn, of ze er recht op hebben en hoe ze er aanspraak op kunnen maken. Daartoe is het kanskaartenproject opgezet.
Vrijwilligers brengen deze kaart langs in dorpen en halen deze twee weken later op. Ze noteren een eventuele hulpvraag en deze wordt uitgezet naar lokale organisaties. Zij nemen dan contact op met de betreffende bewoners en bieden ondersteuning.

Dit project is in 2014 en 2015 o.a. door Humanitas, CMO STAMM en Solidair Groningen & Drenthe in de provincie Groningen uitgevoerd. Deze organisaties hebben op basis van hun ervaringen een informatiemap over dit project geschreven, zodat anderen dit project ook zelfstandig kunnen starten. Je kunt de informatiemap bij ons downloaden.

 

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD