Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

project

Geestelijke verzorging in het aardbevingsgebied

project kerk aardbevingDit project richt zich op de bewoners in het aardbevingsgebied. Er zijn niet alleen scheuren in woningen maar ook scheuren in mensen. Meer dan 10.000 Groningens hebben aardbevingsgerelateerde gezondheidsklachten. Waar sprake is van boosheid, verdriet, gevoelens van onveiligheid en onverschilligheid doen de geestelijk verzorgers hun belangrijke werk.

Lees meer...

Rondkomen in de gemeente Hoogeveen

kanskaartNa het succes van ‘rondkomen in Hollandscheveld’ (zie ook afgeronde projecten) starten we nu op vier plaatsen in de gemeente Hoogeveen met dit project. We zullen in september 2018 starten met rondkomen in de gemeente Hoogeveen.
 

Lees meer...

Geloof, Duurzaamheid en Toekomst

project DuurzaamheidGeloof, duurzaamheid en toekomst gaat over onze zorg voor ons gemeenschappelijk huis, de aarde en alles wat daarbij hoort. Het gaat om ecologie; om mensen, dieren en planten in hun natuurlijke omgeving. In dit project ondersteunt Solidair initiatieven op het gebied van duurzaamheid en rechtvaardigheid.

Lees meer...

Mothers for Mothers (M4M)

M4M logo1Mothers for Mothers (M4M) is een project waarin vriendschapskringen worden opgericht voor jonge moeders. Deze kringen worden begeleidt door meer ervaren moeders. Dat zijn de kringleidsters. Door de vriendschapskringen creëren we een informeel netwerk waar jonge moeders terecht kunnen voor ontmoeting met elkaar, een luisterend oor en oprechte aandacht. De kringleidsters delen hun persoonlijke ervaringen rondom het moederschap met de deelnemers, leiden de bijeenkomsten en zorgen voor een inhoudelijk invulling. Vaak wordt er met thema’s gewerkt.

Lees meer...

Ieder kind telt mee!

project ieder kind - foto pixabayGemiddeld zitten er in iedere klas drie leerlingen die opgroeien in armoede. Op sommige scholen en klassen ligt dit aantal veel hoger. Armoede kan een negatief effect hebben op de leerprestaties en het meedoen van het kind in het klas. Door dit project wordt armoede bespreekbaar gemaakt en zijn leerlingen en leerkrachten zich meer bewust van de impact die armoede kan hebben.

Lees meer...

Jonge Vlinders

project jonge vlindersHet project Jonge Vlinders richt zich op christelijke LHBT-jongeren. LHBT staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Christelijke LHBT-jongeren bevinden zich in een ingewikkeld identiteitsproces en ze hebben het gevoel daar alleen voor te staan. In Groningen en Drenthe weten christelijke LHBT-jongeren de weg naar bestaande groepen niet te vinden.

Lees meer...

M25

project m25

M25 is afgeleid van Matthëus 25 en in het project staan de zeven werken van barmhartigheid centraal. Met jongeren wordt gesproken over deze werken en hoe deze er tegenwoordig uitzien. Vervolgens zetten jongeren zich in voor een van de werken door bijvoorbeeld een dag vrijwilligerswerk te doen.

Lees meer...

New@home Groningen

project newathomeNew@home is een maatjesproject waarin jonge nieuwkomers in de leeftijd van 12-18 jaar gekoppeld worden aan een maatje in de leeftijd van 18-30 jaar. De jonge nieuwkomers zitten op een Internationale Schakelklas. Via de maatjes leren de jonge nieuwkomers meer over de Nederlandse cultuur, doen ze mee aan buitenschoolse activiteiten en vergroten ze hun sociaal netwerk.

Lees meer...

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD