Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

werkwijze

Werkzaamheden en diensten

Werkzaamheden
Concreet bestaan onze werkzaamheden uit:

 • Signalering maatschappelijke noden
 • Het ontwikkelen en het geven van trainingen
 • Het initiëren van projecten
 • Activeren
 • Schrijven van projecten
 • Werven vrijwilligers
 • Schrijven van subsidieaanvragen
 • Procesbegeleiding van een groep mensen
 • Projectbegeleiding
 • Bewustwordingsactiviteiten
 • Optreden als projectleider
 • Advisering
 • Begeleiding van professionals of vrijwilligers
 • ...en nog veel meer
 • Inhoudelijke input leveren op diaconale en maatschappelijke vraagstukken
 

Wij werken meestal maar een aantal jaar aan hetzelfde project. Wij zorgen er namelijk voor dat een project verankerd wordt in de samenleving.

Onder de blokken ‘projecten’, ‘trainingen’ of ‘onze werkwijze’ kun je meer lezen over de concrete invulling van onze werkzaamheden.

Diensten

We zijn een kleine organisatie en dat betekent dat wij flexibel zijn. We leveren dan ook maatwerk.
Naast de bestaande projecten en trainingen, staan wij ook open voor nieuwe ideeën en projecten. Mocht je daarom activiteiten voor een bepaalde doelgroep willen organiseren, dan denken we graag met je mee. Hieronder leggen we uit hoe dit werkt.

Starten van een project training
Mocht je iets voor een bepaalde doelgroep willen organiseren, maar lukt dat niet goed alleen of heb je daarvoor niet genoeg middelen (materieel, financieel of inhoudelijk) dan denken we graag met je mee. Je kunt dan vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken dan graag met je mee. We kunnen vervolgens afspreken en samen kunnen we brainstormen en eventueel tot een mooi project komen. Hier rekenen we geen kosten voor. Wij kunnen aan de hand van een telefoongesprek of mail bepalen of we hierin iets kunnen betekenen. Mocht uiteindelijk blijken dat een project of training niet nodig is, dan laten we het hierbij.

Mocht het tot een project/training komen, dan kunnen we daarover afspraken maken. We kunnen dan een projectaanvraag schrijven voor subsidiëring, maar wanneer je dat liever zelf doet dan is dat ook prima. We spreken dan met elkaar af wie welke rol op zich neemt in het project of de training. Misschien kun je veel zelf doen, maar het kan ook zijn dat dit niet lukt. Beide kunnen voorkomen en behoren tot de mogelijkheden. Onder ‘werkzaamheden’ hierboven kun je lezen welke werkzaamheden wij onder andere in de uitvoering van een project of training op ons zouden kunnen nemen. In een subsidieaanvraag nemen we de uren op die wij verwachten nodig te zijn voor het project.

Overige diensten
Het kan natuurlijk voorkomen, dat je met een groep bij elkaar wilt komen, maar daarvoor input nodig bent. Het kan hier gaan om meedenken voor een (project)activiteit, procesbegeleiding, groepsbegeleiding of een inhoudelijke invulling van een bijeenkomst. Dit gaat om een eenmalige activiteit. Onze professionele medewerkers zijn hierin geschoold en hebben kennis over diverse maatschappelijke groepen, onderwerpen en projectmatig werken. Zij helpen dan ook graag bij de invulling van zo’n bijeenkomst. Omdat het om een eenmalige activiteit gaat, waar vaak geen project of training uit voortkomt, rekenen we hier wel kosten voor. Deze kosten zullen verschillen per activiteit en tijdsinvestering die wij daarvoor denken nodig te zijn. Je kunt hierover altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Samenwerking
Het kan natuurlijk ook voorkomen, dat je voor een bepaalde activiteit met ons of met één van onze projecten/trainingen wilt samenwerken. Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel, dus dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Wij denken ook dat projecten en activiteiten elkaar door samenwerking kunnen versterken. Wanneer je denkt dat we in een bepaald project of training kunnen samenwerken, dan staan wij open voor deze samenwerking. Je kunt hierover ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD