Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

vacature1

Ieder kind telt mee! zoekt gastdocenten

project ieder kindGemiddeld zitten er in iedere klas drie leerlingen die opgroeien in armoede. Op sommige scholen en in sommige klassen ligt dit aantal veel hoger. Armoede kan een negatief effect hebben op de leerprestaties en het meedoen van het kind in de klas. Scholen vinden het belangrijk dat ieder kind kan meedoen.

In de week van het geld (maart 2018) besteden 10 scholen in de gemeente Midden-Groningen aandacht aan het thema armoede. Tijdens een gastles worden leerlingen en leerkrachten in de bovenbouw bewustgemaakt dat armoede erg vervelend kan voelen. Een kind kan zich zomaar buitengesloten voelen omdat hij/zij bijvoorbeeld niet mee kan naar een feestje of op vakantie is geweest.

Door deze lessen wordt de bewustwording bevorderd en neemt het begrip voor elkaar toe. Daarnaast ontvangen de deelnemende scholen het “Kinderen en armoede spel”. De gastdocenten ontvangen twee interessante en aansprekende trainingen waardoor men goed voorbereid het gesprek aan kan gaan met de leerlingen. De trainingen worden aangeboden door de Gemeentelijke Kredietbank en Solidair Groningen en Drenthe.

De ervaring leert dat kinderen heel open en eerlijk durven te zijn en dat het bijzonder is om als gastdocent deze les te mogen geven. Iedere gastdocent geeft ongeveer 4 lessen en dat gebeurt altijd in duo’s.

Wat verwachten we:
Je verzorgt samen met een andere gastdocent vier lessen
Je bent beschikbaar om gastlessen te geven
Je durft voor een groep te staan
Je vindt armoede een belangrijk onderwerp

Wat bieden we:
Een basistraining armoede
Een inhoudelijke training voor gastdocenten
Een leuk team en een mooie ervaring
Reiskostenvergoeding

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met Wenda Post-Gall van Solidair Groningen en Drenthe, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 06 31935170.

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD