Copyright 2008-2019 - Solidair Groningen & Drenthe

vacature1

Maatjes gezocht voor jonge nieuwkomers

project newathomeNew@Home is een maatjesproject voor jonge nieuwkomers tussen de 12 en 18 jaar. Maatjes trekken met de jongeren op. Ze begeleiden bij hun schoolcarrière en werken samen aan het opbouwen van een bestaan in Nederland.

New@home richt zich op jongeren die vanuit een ander land in Nederland komen wonen met de bedoeling zich hier te vestigen. Specifiek zijn dit nieuwkomers tussen de 12-18 jaar oud die naar Internationale Schakelklassen (ISK) gaan en die geen of weinig sociale contacten hebben. Maatjes zijn veelal vrijwilligers of studenten van sociale studies, die wekelijks met de jonge nieuwkomer afspreken en activiteiten ondernemen. New@Home is ontwikkeld door Kinderperspectief in Zwolle en wordt o.a. met succes uitgevoerd in Enschede en Rotterdam.

Solidair Groningen & Drenthe start in januari samen met de ISK Groningen dit maatjesproject. Op dit moment zoeken we maatjes die beschikbaar zijn in de periode januari t/m eind juni 2018.

Maatje worden?
Als maatje heb je wekelijks contact met één of twee jonge nieuwkomers. Je onderneemt samen activiteiten en ondersteunt daarmee het doorbreken van het sociaal isolement van de jongere en draagt bij aan de integratie. Gemiddeld kost het je per koppeling 4 uur in de week. Ben je student van een sociale studie? Dan is er een mogelijkheid om dit traject als stage te doen. Wij bieden vooraf een training en tijdens het traject bieden we voortdurend coaching en ondersteuning.
  • Ben jij tussen de 18 en 30 jaar oud en kun je zelfstandig werken?
  • Heb je affiniteit met de doelgroep, een open houding naar mensen uit een andere cultuur en ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe cultuur?
  • Ben je bereid te leren en sta je open voor feedback?
  • Heb je doorzettingsvermogen, maar ben je ook in staat je grenzen aan te geven?
  • Ben je daarnaast initiatiefrijk, geduldig en handel je proactief?
Dan zoeken wij jou!

Meld je aan bij Krista Russchen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) door een korte motivatiebrief te sturen. Voor meer informatie kun je bellen met Krista: 06-23646589.

Volg ons ook op Facebook

Ons personeeldagje Groningen

Agenda

Onze nieuwsbrieven

Onze nieuwsbrief ontvangen...?

We sturen een aantal keren per jaar een nieuwsbrief rond, met informatie over ons werk. Als je die wilt ontvangen, moet je je even inschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief SGD